UŽKK "Student" i "Poveži žene"

UŽKK”Student” i “Poveži žene” u projektu „Žene uz žene. Zajedno do rezultata“

Udruženje za profesionalni razvoj žena „Poveži žene“ i Univerzitetski ženski košarkaški klub „Student“ iz Niša organizuju projekat „Žene uz žene. Zajedno do rezultata“. Projekat ima za cilj podizanje svesti o važnosti ženskog sporta, ravnopravnosti u sportu i pružanje podrške i motivacije devojčicama i devojkama na njihovom putu ka profesionalnom sportu i razvoju.

U okviru projekta „Žene uz žene. Zajedno do rezultata“ realizovaće se kampanja o značaju ženskog sporta i organizovati prikupljanje jednogodišnjih stipendija za četiri najbolje košarkašice UŽKK„Student“ iz Niša.

Kako bi ovaj klub mogao da nastavi sa radom, podrška preduzetnica i preduzetnika lokalne zajednice je u ovom trenutku veoma važna. Zato smo odlučili da udruženim snagama potražimo podršku žena preduzetnica u osnaživanju sportistkinja u ženskoj košarci.

Istorija UŽKK“Student“ iz Niša

Ženski košarkaški klub „Student“ osnovan je 1957.godine u Nišu. Ova godina uzima se kao godina preokreta i prepoznavanje potrebe za omasovljavanjem košarke na Jugu tadašnje države.

1962.godine košarkašice „Studenta“ odigrale su svoje prve utakmice.

Danas ovaj klub čine više od 140 košarkašica u četiri selekcije: prvi tim, kadetkinje, pionirke, mlađe pionirke kao i škola košarke.

Košarkašice "Studenta" na kondicionom treningu

Košarka je timski sport – zajedničko zalaganje do cilja, zato je „Student“ već 10 godina deo najelitnije lige ženske košarke u Srbiji kao stabilan prvoligaš. Da košarka teče njhovim venama vidi se u posvećenosti na svakom treningu, utakmici i kampu, iako budžetska sredstva nekada ne pokrivaju ni osnovne potrebe kluba.

Stipendija kao podrška

Jednogodišnja stipendija za četiri košarkašice kluba „Student“ predstavlja nastavak motivisanog i predanog rada ka visokim ciljevima ovog prvoligaškog kluba sa Juga Srbije. Sticajem okolnosti budžetska sredstva za sport i žensku košarku su ograničena. Ovakav limit predstavlja prepreku za ulaganje u nove talente i napredak ženske košarke u Nišu, kao i ženskog košarkaškog kluba „Student“.

Pokretanjem kampanje i prikupljanjem jednogodišnje stipendije za naše košarkašice, zajedničkim snagama podržaćemo UŽKK „Student“ da nastavi sa radom u stvaranju novih talenata. Naša podrška devojkama u sportu predstavlja dodatnu motivaciju, kao i obavezu da na svakoj utakmici devojke ostave „srce na teren“.

Razgibavanje košarkašica i odmor
Mali predah pred uspešnu sezonu

Zajedno do rezultata

Borbenost devojaka u košarci, emociju i ponos koje košarkašice pokazuju kada zaigraju na evropskoj i svetskoj sceni nemerljiva je običnim rečima. Zato je svakoj devojčici koja kreće na prvi trening košarke važno da zna, da i u svom klubu, u svom gradu, postoji podrška zajednice koja od nje očekuje najbolje rezultate.

Pružanjem podrške ženskoj košarci, zajedničkim zalaganjem i motivisanjem devojaka i devojčica možemo graditi dobar put za sve njih do evropske i svetske košarkaške scene.

Pridruži se i ti, budi deo projekta „Žena uz ženu“, da zajedno stignemo do željenih rezultata.

U doniranju stipendija mogu učestvovati preduzetnice i preduzetnici iz Niša kako bi direktno pružili podršku u razvoju ženske košarke u Nišu i budućih šampionki.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

s